Gyakran Ismételt Kérdések

Kiszámítható növénytermesztés

Mit jelent a kiszámítható növénytermesztés?


A kiszámítható növénytermesztés az olyan módszertanok gyűjtőneve, ahol a döntések historikus és valós idejű adatokon alapulnak, és a magasabb termés és/vagy a jobb minőség elérése a cél.
Kinek szólnak elsősorban a szolgáltatások?


Megoldásainkat olyan gazdálkodóknak és üvegház-tulajdonosoknak, illetve élelmiszer-feldolgozó társaságoknak és beszállítóiknak ajánljuk, akiknek kiemelten fontos a termékek minőségének és mennyiségének biztosítása; valamint olyanok számára is hasznos lehet, akik új termesztési módszerekbe és technológiákba akarnak fektetni
Gazdálkodóként hogyan csökkenthetem a kockázataimat a Growberry megoldásaival?


Növénykutatási szolgáltatásunk keretében különféle körülmények között elemezzük a növények teljesítményét, hogy megértsük, mi a leghatékonyabb növénytermesztési metódus, ezáltal lehetővé tesszük a hagyományos termesztési módszerek optimalizálását. Ezen felül megtérülési és jövedelmezőségi számításokat is készítünk egy jelentősebb technológiai fejlesztés vagy új termesztési módszerek bevezetése előtt.
Agritech vállalatként miért éri meg nekem a szolgáltatás igénybevétele?


Lehetővé tesszük, hogy tapasztalati úton mutassuk be az alkalmazott technológiák, szolgáltatások és egyéb kiegészítő megoldások előnyös tulajdonságait.
Vállalja-e a Growberry egy vállalkozás növénykutatási részlegének kiszervezett üzemeltetését?


Igen, van lehetőség ilyen típusú megállapodásokra és partneri együttműködésekre.
Az Önök módszereivel termesztett növények biominősítésűnek számítanak?


Ugyan nincs szükség rovarírtószerekre ellenőrzött környezetben történő növénytermesztésnél, az EU jogszabályai szerint csak a talajban termesztett (és szigorú követelményeknek megfelelő) termékek kaphatják meg a biotanúsítványt.
Kinek a tulajdona lesz a kísérlet végeztével az adatok és a teszteredmények?


A tesztadatok és az azokon alapuló növekedési algoritmusok tulajdonjoga az érintett felek közötti egyedi megállapodás tárgyát képezik.
Át kell alakítanom a gazdálkodási folyamataimat és technológiámat a teszt eredményeként?


Tesztkörnyezetünket hozzáigazítjuk ügyfeleink igényeihez; függetlenül attól, hogy folytatja-e a jelenlegi technológiájával történő termesztést, vagy átállást tervez, az Ön igényeit szem előtt tartva testreszabott megoldást kínálunk Önnek.

Termékek és szolgáltatások

Milyen megoldásokat kínálnak?


Szakterületünk a növénykutatás és a növekedés optimalizálása, mindez kontrollált környezetben.
Hogyan segíthetik a Growberry megoldásai a növénytermesztés és -ellátás kockázatának minimalizálását?


A kiszámítható minőségű és mennyiségű növényi alapú alapanyagellátás világszerte sok gyártó számára folyamatos kihívás. Kutatásokon és kísérleti tapasztalaton alapuló növénytermesztési know-how segítségével támogatjuk őket és beszállítóikat egy kiszámíthatóbb ellátási lánc és eredményesebb üzleti tevékenység elérésében.
Szabadtéri/hagyományos gazdálkodók számára is kínálnak megoldásokat?


Kamráink képesek reprodukálni a kültéri körülményeket, ez lehetővé teszi a növények és a környezeti hatások különböző variációinak tesztelését, hogy megtaláljuk azokat, amelyek a legjobban teljesítenek az adott körülmények között.
Elérhető-e a szolgáltatás azok számára is, akik nem hidropóniával dolgoznak?


A hidropónia csak egy módszer a sok közül a növények ellenőrzött környezetben történő termesztésére. Megoldásaink és szolgáltatásaink között szerepel, de nem korlátozódik hidropóniára, minden esetben az ügyfeleink technológiájához igazodó megoldásokat kínálunk.
Hol talál meg minket?


Kertészeti laboratóriumunk és irodánk Szarvasgedén, míg ügyféllaboratóriumunk Budapest közelében, Gödöllőn található.
Együttműködnek Európán kívüli ügyfelekkel?


Cégünk rendelkezik a megfelelő képzettséggel, humán erőforrással és eszközökkel ahhoz, hogy világszerte együtt tudjunk működni ügyfeleinkkel.
Rendelkeznek Magyarországon kívül is a növénytermesztéshez szükséges ismeretekkel?


Tudásunk és tapasztalataink nem korlátozódnak Magyarországra vagy az EU-ra, a világ minden tájáról dolgozunk ügyfelekkel.
Hogyan lehet igénybe venni a megoldásaikat Magyarországon kívülről?


Megoldásunk távolról is elérhető és virtuálisan is működik; felmérjük az igényeket, és digitális csatornáinkon keresztül rendszeresen kommunikálunk ügyfeleinkkel a fejleményekkel kapcsolatban. Az adatokat és a végeredményeket digitális formában adjuk át.
Van lehetőség konzultációra a szolgáltatás folyamatának jobb megértése érdekében?


Minden kísérletünk egy részletekbe menő konzultációval kezdődik, hogy ügyfeleink számára a legmegfelelőbb megoldást tudjuk biztosítani.
Megvásárolhatóak a kamrák?


Hardver megoldásainkat jelenleg nem értékesítjük a tesztelési szolgáltatás keretén kívül.
Megvásárolhatom korábbi projektek eredményeit?


Igen, értékesítjük a növekedési algoritmusokat és a korábbi projektek adatait is, amennyiben a korábbi megrendelő nem élvez kizárólagosságot
Milyen elemzéseket kínálnak?


Az intelligens növénytermesztési algoritmusok kidolgozásán túl megtérülési számítások elkészítését, beruházásértékeléseket és összehasonlító elemzéseket is végzünk.
Milyen növénynövekedési kombinációkat érdemes A / B tesztelni?


Elsősorban a tápanyag-összetevőket, a fény spektrális eloszlását, az éghajlati viszonyokat, a termést, a minőséget és a mennyiséget teszteljük a meghatározott referenciaértékek alapján.
Megvásárolható lesz a jövőben a Growberry hardver technológiája?


Jelenleg fejlesztés alatt van az egyedi tervezésű, autonóm, szén-dioxid-mentes, hulladék nélküli üvegházunk, amit kereskedelmi célra tervezünk. Látogasson el honlapunkra, hogy elsőként értesüljön az ezzel kapcsolatos legújabb híreinkről

Technológiai részletek

Mit takar az "NFT öntözőrendszer" kifejezés?


A Nutrient Film Technique (NFT) egy hidropóniában alkalmazott öntözési technika. A tápanyagokat feloldjuk és sekély vízáramban keringetjük, így a növények gyökerei közvetlenül a vízből vehetik fel a tápanyagokat és elkerülhetjük pangó víz kialakulását.
Milyen növényekkel dolgoznak?


Sikeres teszteket végeztünk paradicsommal, paprikával, különféle gyógynövényekkel, leveles zöldekkel és bogyós gyümölcsökkel. Lépjen velünk kapcsolatba, hogy megvizsgáljuk, hogyan segíthetünk Önnek is.
Mit jelent az, hogy termesztési algoritmus?


A termesztési algoritmus a növénytermesztési folyamat során alkalmazott növekedési körülmények idősoros gyűjtése; egy algoritmus egy adott növényre,előre meghatározott kritériumok mellett alkalmazható, és célja, hogy egy adott végeredmény tetszőleges méretben reprodukálható legyen.
Mekkora a kamráik kapacitása?


Kamráink 1 négyzetméteresek, és akár 60 növény (gyógynövények, leveles zöldek, stb) befogadására alkalmasak. Jelenleg 15 kamránk van, összesen 750 növényre kiterjedő kapacitással.
Mekkora a demo üvegházuk kapacitása?


Demo üvegházunk 100 négyzetméteres.
Látogathatóak-e a kamrák, és ha igen, milyen gyakran?


A projekt során személyes látogatásra is van lehetőség. Emellett napi jelentéseket készítünk a legfontosabb adatokról és eredményekről terv-tény elemzéssel kiegészítve, valamint a projekt előrehaladásáról is beszámolunk. A beépített kamerarendszeren keresztül éjjel-nappal távolról is hozzáférhet a kamrájában lévő növényekhez.
Ki biztosítja a kísérletekhez szükséges vetőmagot?


A vetőmagokat és a növényeket ügyfeleink biztosítják, de igény esetén tudunk javasolni beszállítókat.
Mi az együttműködésünk végterméke?


A kísérlet lezárultával növényelemzéseket, megvalósíthatósági tanulmányokat és növénymintákat adunk át az ügyfeleinknek. További kiegészítő termékek külön megállapodás tárgyát képezhetik.
Milyen tényezőket befolyásolnak?


Minden olyan körülményt irányításunk alatt tartunk, mely befolyásolhatja a növény optimális fejlődését, beleértve a hőmérsékletet, a páratartalmat, a megvilágítást, a tápanyagokat, stb.

CONTACT US